www.blomasa.com | Subscribe | Unsubscribe
Sälbestånd räknas med hjälp av flygbilder

I augusti i år utförde Blom en flygfotografering av Norges kust från Rogaland till Trøndelag. Uppdragsgivaren var Institutet för Marin Forsknings (IMR) och syftet med flygfotograferingen var att utforma ett underlag för att beräkna beståndet av knubbsäl (Phoca vitulina) utmed Norges västkust.


Skogligt rasterdata på geoservern BlomURBEX

Geosevern BlomURBEX™ innehåller idag över 1000 europeiska städer med högupplösta sned- och lodbilder. I Sverige finns alla städer med över 50 000 innevånare tillgängligt.

Utöver de högupplösta bilderna kan nu även andra rasterdata som exempelvis ortofoton, infraröda- eller kronhöjdsbilder lagras på geoservern.

Vägprojekt effektiviseras med helikopterbaserad datainsamling

I vägprojekt är helikopterburen laserskanning och flygfotografering en snabb och effektiv metod för att framställa höjdmodeller, högupplösta ortofoton och projekteringskartor med hög noggrannhet.


Förbättrad gatuplanering i Oslo med hjälp av stadsmodell i 3D

Blom har lett ett projekt med syftet att Oslo kommun ska kunna utföra sin gatuplanering direkt i en fotorealistisk virtuell modell.


3D-modell över hela Rotterdam

Blom har på uppdrag av Rotterdams kommun tagit fram en texturerad 3D-modell över Rotterdam vilken består av mer än 190 000 byggnader. Stadsmodellen lanserades officiellt under sommaren 2011 på en 3D-kongress vilken arrangerades av det Nederländska Lantmäteriet, Ministeriet för Infrastruktur och Miljö, Nederländernas Geodetiska kommission och Staden Rotterdam.


Blom i media
GISCafé: Blom launches BlomSTREET™
GISCafé: Blom signs contracts totalling €1.5mill
GISCafé: Blom signs €2.3 million flood mapping contract in Romania
GIM International: Changes to Blom's Management Structure
Innodesign: Introduserer teknologi for 360° panoramabilder
GISCafé: Blom completes vegetation analysis


 
Blom Product Brochures | Blom Case Studies

Follow Blom_Group on Twitter

BLOM, Hammarbacken 6B, 191 49 Sollentuna, Sweden
Tel: 08-578 247 00, Fax: 08-578 247 01
info.se@blomasa.com