Fotorealistiska 3d-stadsmodeller från Blom

Blom har numera möjlighet att framställa fotorealistiska 3d-stadsmodeller direkt ur BlomOBLIQUE snedbildsbibliotek. Precis som Bloms snedbilder täcker alla större städer, kan även de framställda 3d-modellerna omfatta en hel stad. I nuläget har vi ett 80-tal nordiska städer fotograferade, varav 40-tal med vår senaste högupplösta kamera. Det anger potentialen i dessa 3d-modellers omfattning på kort sikt, säger Hans Strandberg, projektledare hos Blom.


Fotorealistiska 3d-stadsmodeller från Blom
BlomSTREET™ användbart vid vägunderhåll
BlomSTREET™ användbart vid vägunderhåll

I Finland håller Myndigheten för Närings-, Trafik-och Miljöfrågor på att utvärdera användningen av BlomSTREET-bilder för kontroll och planeringer inom vägunderhåll. I norra Österbotten och i finska Lappland har myndigheten åtaganden att främja regional konkurrenskraft, välfärd och en hållbar utveckling samt att minska klimatförändringarna.


Historiska ortofoton får nytt liv
Historiska ortofoton får nytt liv

Blom får ofta förfrågningar från kunder som vill framställa ortofoton ur historiska flygbilder. Många kommuner har äldre bilder, ofta lagrade som skannade filmkopior, eller analoga bilder, men saknar möjlighet att använda och komma åt dessa digitalt. Genom att använda befintliga bilder och befintliga metadata skapar man ett sömlöst ortofoto som kan användas på samma sätt som om det framställts ur nya bilder.


Punktmoln från laser-skanning - ett användbart planeringsverktyg

Byggandet av mindre vattenkraftverk och vindkraftverk ökar kraftigt. Dessa konstruktioner är ofta placerade på landsbygden där tillgången till befintliga kartor och terrängmodeller är begränsad. Detta har lett till ett ökat fokus på laserskanning vid planering och utvinning av dessa energikällor.


Punktmoln från laserskanning - ett användbart planeringsverkty
God Jul och Gott Nytt År

Vi på Blom skulle vilja tacka alla våra kunder och partners för ett fint samarbete under 2013 och önskar Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 
Lokala geomatikdagarna Norefjell
Januari 13-14, 2014. Quality Spa & resort, Norefjell

Lokala kartdagarna Hedmark og Oppland
Januari 22-23, 2014.Rica Strand hotell, Gjøvik,Norway

Esri UC 2014
Februari 5-7, 2014.
Clarion Royal Christiania Hotel, Oslo Norway


Geomatikkdagene 2014
Geomatikdagarna 2014
April 1-3, 2014
Rica Hell Hotel, Stjørdal Norway


GIT 2014
GIT 2014
March 18-20, 2014. Elmia, Jönköping, Sweden
 

Follow Blom_Group on Twitter

BLOM, Hammarbacken 6B, 191 49 Sollentuna, Sweden
Tel: 08-578 247 00, Fax: 08-578 247 01
info.se@blomasa.com